Artister 2020

Det är med stor glädje vi presenterar årets artister:

Magnus Carlsson

Steget från Gamla Stan till Öveds Eke är inte så långt i år. På Midsommardagen står Magnus Carlsson på scen och bjuder oss på fantastisk underhållning från alla sina låtskatter han har i bagaget. Listan på vad den folkkäre pågen från Borås hunnit med hittills i sin karriär är lång.

TITANIX

På midsommarafton bjuder vi upp till dans med bandet från Valdemarsvik. Titanix är ett modernt dansband som spelat på heltid sedan 1989. Med i bagaget finns bland annat två finalplatser i Dansbands-SM, Svensktoppsplaceringar, Guldklavenomineringar samt tvåa i Dansbandskampen 2009.  Bättre kan det inte bli så på med danseskorna så syns vi på midsommarafton mellan 20-24 !

Sweedz

Tre glada skåningar kommer tillbaka i år igen och det är ju inte så konstigt “dom é ju bäst“. Själva tycker de att spela på Öveds Eke är bland det roligast som finns. Upp på dansgolvet på midsommardagen för då bjuds det på gammeldans till Sweedz!

Mikael Rickfors

Mikael Rickfors är ett legendariskt namn inom svensk pop/rock. Inte bara som sångare i The Hollies på sjuttiotalet, eller klassiska åttiotalslåtar som ”Vingar för Pengarna”, utan som en av landets bästa rocksångare någonsin. Grovt med ett otroligt tonomfång, Mikaels röst har blivit jämförd med de bästa. Detta får ni absolut inte missa! Rickfors river av sina låtar på midsommardagen.

Danne Stråhed & Dynamo Band

Danne är ju midsommar på Öveds Eke personifierat och något mer skånskare finns väl knappast. Han har sjungit låten som hyllar de skånsktalande ”flickorna” och haft flera låtar på Svensktoppen. Vid sexton års ålder fattade han mikrofonen och sedan har den malmöfödde pågens karriär bara gått spikrakt uppåt! Idag är han en av våra mest folkkära artister. Med sig har han givetvis sitt husband Dynamo som passar perfekt i ekebacken.

Pearl Jarl

Skurupstjejen Pearl Jarl – även igenkänd som Paula Åkesdotter- Jarl har en gedigen meritlista med både Guld- och Platinaskiva. Slog igenom som ”Cher” i TV4:s ”Sikta mot Stjärnorna” och har medverkat i bl.a. Melodifestivalen. Turnerat med dansband i 14 år, särskilt framgångsrik med sitt eget Paula & Co. Uppträtt i USA och stora delar av Europa och vi är glada att hon gästar oss här på Öveds Eke.

DANDANELL AND THE FAR OUT BOYS

Michael Dandanell, en dansk viking med fantastisk röst. Vi lovar midsommarnattaös ni sent kommer glömma. Michael ser verkligen fram emot giget och kommer ge järnet eller som han sel sier:
“Vi er et underholdende coverband med rocket kant, som med stolthed sætter en ære i at være klassens frække dreng, og ikke så polerede og glatte som mange andre coverbands“. Kolla på youtube

Ystads RockOrkester YRO

Vi toppar årets midsommarnatta med ett av Skånes absolut bästa live-  o partyband. YRO har sedan förra årets succé längtat att komma tillbaka och lovar bjuda på minst samma tryck. “Där det händer där vill vi vara med“, som de själva säger. Börja träna och gymma så ni orkar med sex timmar midsommarnatta tillsammans med Skånes och Danmarks bästa coverband !

Micke Palm

Ingen midsommar på Eket utan vår speleman Micke Palm. Vi klär och reser  majstången tillsammans på midsommarafton kl 13:00 och inviger den med Skånes bästa ringdans. Ta gärna med egna blommor att smycka stången.

Ljud och Ljus:

Som vanligt låter vi proffsen sköta ljud och ljus, allt för att ge dig en upplevelse utöver det vanliga. Soundlite riggar på festivaler runt om i hela Sverige.

Vi ses på Eket!