Artister 2023

Det är med stor glädje vi presenterar årets artister. Vi bjuder på underhållning för alla smaker.

Hasse Andersson

Hasse gjorde succé 2015 på Eket och har publikrekordet! Nu har vi förmånen att lyssna till honom igen. Vad passar bätte än en hemmasnickrad dikt:
Guld och gröna skogar och så lite Änglahund,
midsommardagen på Eket blir en solig högtidsstund!
– Sjöbo har en speciell plats i mitt hjärta och det ska bli kul att få spela både nya och gamla hits för min trogna publik. Gla Midsommar på Er alla !

 

PERIKLES

Vi är mycket glada att hälsa Perikles tillbaka till Eket igen. Bandet började redan 1974 som en fritidsaktivitet efter skolan. Medlemmar har kommit och gått genom åren men Anders, Wellbo och Pex har bestått! Namnet tog man efter den danske ”öl-gubben Perikles”. 1982 kom det stora genombrottet med låten ”Var ska vi sova inatt” och resten är historia. Vi hälsar Ystadpågarna välkomna till ekebacken på midsommardagen.

 

Danne Stråhed & Dynamo Band

Danne är ju midsommar på Öveds Eke personifierat och något mer skånskare finns väl knappast. Han har sjungit låten som hyllar de skånsktalande ”flickorna” och haft flera låtar på Svensktoppen. Vid sexton års ålder fattade han mikrofonen och sedan har den malmöfödde pågens karriär bara gått spikrakt uppåt! Idag är han en av våra mest folkkära artister. Med sig har han givetvis sitt husband Dynamo som passar perfekt i ekebacken.

 

Fröken Snusk & Rasmus Gozzi

Fröken Snusk har gett EPA-dunken ett ansikte. Hon har toppat Spotifylistan och har över 50 miljoner lyssningar. Med sina låttexter har hon i sin rånarluva stulit folkets hjärtan och fått halva landet att få snuskiga associationer av dalahästar. Hon är symbolen för hela epadunkexplosionen. Vi hälsar bandet välkommen på midsommarafton. Länk till biljettköp.

 

Jan Johansen

Jan började 1990 som sångare i coverbandet Off Duty, men fick sitt stora genombrott när han vann Melodifestivalen 1995 med ”Se på mig”. Jan är nu aktuell med ny musik och vi hälsar honom varmt välkommen till Öveds Ekes midsommarshow.

 

Pearl

Pearl (Paula Åkesdotter Jarl), är sångerskan och låtskrivaren som slog igenom i Sikta mot Stjärnorna som Cher. Hon har medverkat i Melodifestivalen och flertalet andra TV-program. Pearl har också prisats med guld- och platinaskivor. Vi får glädjen att lyssna på henne i vår midsommarshow under midsommardagen.

 

OLD TIME HIGH

Partybandet som är ett gäng gamla punkare och hårdrockare från 70-talet förgyller Öveds Eke även i år.  De hoppar upp på scenen midsommardagen. OTH har utlovat att det blir tvärdrag mellan eketräden hela kvällen. Gå gärna in och kolla på facebook. 

 

Ingvar Fahsts Orkester

Missa inte gammeldansen på lövad dansbana i midsommar! Ingvar Fahst Orkester är först ut på midsommardagen och bjuder på välkända örhängen. Vi hälsar bandet välkommen till Öveds Eke!

 

DJ Mike

En riktigt bra avslutning på midsommarafton. DJ Mike får dansgolvet att gunga denna magiska afton. Ni kommer gilla det ni hör!!

 

Per-Ola Sandberg

HALLÅ! -DET ÄR JAG SOM ÄR PER-OLA SANDBERG skriver han blygt med jättestora bokstäver på sin hemsida och sätter sitt varumärke direkt. Mest känd är Per-Ola nog som radiopratare i Guldkanalen men han har även spelat  i WISEX (!). Vi kan garanterat utlova att det inte blir en lugn stund på Eket när Per-Ola är i farten. Han ser till att stämningen är på topp hela dagen med allsång och roliga mellanakter.

 

Thure Lagerståhl

Presentation: Ja, jag Thure kör litta sjelv, oftast tihopa me nån musiker…. Litta underhållning ti ättermidda.   Utbildning: Barnens Trafiklekskola 3 dagar (tillsammans med mamma) Trafikvett, klart godkänd. 1957 – 1957. Ja nu vet ni allt om Thure,  Skånes mest urskånska underhållare roar oss på midsommardagen.

Micke Palm

Ingen midsommar på Eket utan vår speleman Micke Palm. Vi klär och reser  majstången tillsammans på midsommarafton kl 13:00 och inviger den med Skånes bästa ringdans. Ta gärna med egna blommor att smycka stången. Fritt inträde.

 

Ljud och Ljus:

Som vanligt låter vi proffsen sköta ljud och ljus, allt för att ge dig en upplevelse utöver det vanliga. Soundlite riggar på festivaler runt om i hela Sverige.

Vi ses på Eket!