Artister 2024

Det är med stor glädje vi presenterar årets artister. Vi bjuder på underhållning för alla smaker.

Hasse Kvinnaböske Andersson

Hasse gjorde succé 2015 på Eket och har publikrekordet! Nu har vi förmånen att lyssna till honom igen på vårt 10-årsjubileum! Vad passar bätte än en hemmasnickrad dikt:
Guld och gröna skogar och så lite Änglahund,
midsommardagen på Eket blir en solig högtidsstund!
– Sjöbo har en speciell plats i mitt hjärta och det ska bli kul att få spela både nya och gamla hits för min trogna publik. Gla Midsommar på Er alla ! Länk till biljettköp.

 

Olle Jönsson

olle jönsson

Urkåning, sångare i Lasse Stefanz. Behöver inte någon presentation – alla vet vem Olle är. Han kommer glädja vår publik på Midsommardagen med sina folkkära örhängen. Vilket jubileum det kommer bli!!! Länk till biljettköp.

 

Jannike Stenlund

Hasse Kvinnaböske Andersson och Olle Jönsson har en gemensam nämnare nämligen den allra bästa Jannike Stenlund. Sveriges folkkäraste violinist kommer direkt från Lycksele till Öveds Eke, mycket välkommen !!

PERIKLES

Vi är mycket glada att hälsa Perikles tillbaka till Eket igen. Bandet började redan 1974 som en fritidsaktivitet efter skolan. Medlemmar har kommit och gått genom åren men Anders, Wellbo och Pex har bestått! Namnet tog man efter den danske ”öl-gubben Perikles”. 1982 kom det stora genombrottet med låten ”Var ska vi sova inatt” och resten är historia. Vi hälsar Ystadpågarna välkomna till ekebacken på Midsommardagen. Länk till biljettköp.

 

Danne Stråhed & Dynamo Band

Danne är ju Midsommar på Öveds Eke personifierat och något mer skånskare finns väl knappast. Han har sjungit låten som hyllar de skånsktalande ”flickorna” och haft flera låtar på Svensktoppen. Vid sexton års ålder fattade han mikrofonen och sedan har den malmöfödde pågens karriär bara gått spikrakt uppåt! Idag är han en av våra mest folkkära artister. Med sig har han givetvis sitt husband Dynamo som passar perfekt på vårt 10-årsjubilem. Länk till biljettköp.

 

Sofie Svensson & Dom Där.

Sofie Svensson & Dom Där kan konsten att skapa låtar som höjer stämningen på Midsommarafton i Eket. Deras EPA-sound har väckt uppmärksamhet runt om i landet. Bandets stora genombrott kom i somras med låten ”Bubbel på balkongen” som nådde hela vägen till #2 på Spotify Top 50 Sweden. Idag har låten gått 3X platina och har streamats över 29 miljoner gånger, bara på Spotify. Länk till biljettköp.

 

PÖKERZ

Pökerz Ronny & Ragge show blev på kort tid en succé och har nu genomfört över 300 spelningar. Pågarna har härlig energi med alla fantastiska låtar från Ronny & Ragge! De garanterar allsång, skrik och en och annan gummigitarr! Polisonger, gällivarehäng, jeansväst och brylkräm är en självklarhet på Midsommarafton på Eket i år! Länk till biljettköp.

 

MODERNA TIDER

Moderna Tider är ett av landets mest anlitade party/showband. Efter 20 års turnerande med Gyllene Tiders hits vet bandet hur man får upp trycket på Midsommarafton i Eket. Besök gärna deras facebooksida. Länk till biljettköp.

 

OLD TIME HIGH

Partybandet som är ett gäng gamla punkare och hårdrockare från 70-talet förgyller Öveds Eke även i år.  De hoppar upp på scenen Midsommardagen. OTH har utlovat att det blir tvärdrag mellan eketräden hela kvällen. Gå gärna in och kolla på facebook.    Länk till biljettköp.

 

Robert Nilssons Orkester

Robert Nilssons Orkester är fem glada spelmän från Skåne som startade upp 2023 då deras första singel släpptes ”LITE FÖRSENT”. Under hösten var orkestern flitigt bokat och 2024 blir ett härligt år för R.N.O. med många kvällar inbokade. Orkestern är först ut på vår fantastiska midsommardagsprogram. Skånepågarna längtar redan till Eket och som de själva säger ”INGEN SKA KUNNA SITTA STILLA TILL VÅRA LÅTAR”. Länk till biljettköp.

 

DJ Mike

En riktigt bra avslutning på Midsommarafton. DJ Mike får dansgolvet att gunga denna magiska afton. Ni kommer gilla det ni hör!!

 

Per-Ola Sandberg

HALLÅ! -DET ÄR JAG SOM ÄR PER-OLA SANDBERG skriver han blygt med jättestora bokstäver på sin hemsida och sätter sitt varumärke direkt. Mest känd är Per-Ola nog som radiopratare i Guldkanalen men han har även spelat  i WISEX (!). Vi kan garanterat utlova att det inte blir en lugn stund på Eket när Per-Ola är i farten. Han ser till att stämningen är på topp hela dagen med allsång och roliga mellanakter.

 

Thure Lagerståhl

Presentation: Ja, jag Thure kör litta sjelv, oftast tihopa me nån musiker…. Litta underhållning ti ättermidda.   Utbildning: Barnens Trafiklekskola 3 dagar (tillsammans med mamma) Trafikvett, klart godkänd. 1957 – 1957. Ja nu vet ni allt om Thure,  Skånes mest urskånska underhållare roar oss på Midsommardagen.

 

Micke Palm

Ingen Midsommar på Eket utan vår speleman Micke Palm. Vi klär och reser  majstången tillsammans på Midsommarafton kl 13:00 och inviger den med Skånes bästa ringdans. Ta gärna med egna blommor att smycka stången. Fritt inträde.

 

Ljud och Ljus:

Som vanligt låter vi proffsen sköta ljud och ljus, allt för att ge dig en upplevelse utöver det vanliga. Soundlite riggar på festivaler runt om i hela Sverige.

Vi ses på Eket!